Het is een vreemde wereld waarin we leven, vol tegenstrijdigheden en verrassingen. Terwijl ik me bewust ben van de verontrustende Flakka-epidemie, bevind ik me plotseling in een rustige setting in Roeselare, genietend van een heerlijke kop koffie met gebak. Maar zelfs te midden van deze alledaagse activiteit kan de chaos van het leven toeslaan.

Terwijl ik mijmer over de bureaucratische rompslomp die mijn leven blijft teisteren, valt mijn oog op de recent aangeplante bomen in de betonnen jungle van de stad. Verbaasd over dit teken van vergroening, besluit ik een werker te benaderen en hem te vragen naar de boomsoorten die zijn geplant. Zijn antwoord, dat de bomen er al acht jaar staan, verwarde me diep. Twijfel en verwarring overspoelden mijn gedachten terwijl ik mezelf in twijfel trok.

Maar toen ik om me heen keek en de jonge aanplantingen zag, begon ik te beseffen dat ik misschien niet de enige was die de realiteit uit het oog verloor. Zelfs de meest alledaagse situaties kunnen worden verstoord door vreemde en onverklaarbare gebeurtenissen.

Het lijkt erop dat we allemaal een slachtoffer zijn van de chaos van de maatschappij, gevangen tussen de harde realiteit en de vervormde perceptie van de wereld om ons heen. In een tijd waarin zelfs de meest elementaire feiten in twijfel worden getrokken, is het geen wonder dat we ons soms afvragen of we wel echt bij zinnen zijn in deze gekke wereld.Terwijl ik mijn gedachten laat dwalen, dringt het besef tot me door dat de werkelijkheid vaak complexer is dan we op het eerste gezicht waarnemen. Misschien zijn de geplante bomen inderdaad acht jaar oud, maar hun aanwezigheid blijft een baken van hoop te midden van de stedelijke drukte.

De confrontatie met deze ogenschijnlijke tegenstrijdigheden herinnert me eraan dat we soms moeten leren accepteren dat niet alles is zoals het lijkt. Misschien is het juist die ambiguïteit die het leven zo intrigerend maakt, en ons uitnodigt om dieper te graven dan de oppervlakte.

Terwijl ik mijn kopje koffie leegdrink en de laatste hap van mijn gebak neem, voel ik een gevoel van rust over me heen komen. Hoe verwarrend het leven soms ook kan zijn, er is schoonheid te vinden in de chaos, en een zekere geruststelling in het besef dat we allemaal samen door deze vreemde wereld navigeren.

Met een hernieuwd gevoel van verwondering en acceptatie verlaat ik de rustige Tearoom-setting en stap ik weer de drukke straten van Roeselare in. Terwijl ik mijn weg vervolg, neem ik me voor om open te blijven staan voor de onverwachte wendingen van het leven, wetende dat elk mysterie en elke verrassing ons uiteindelijk iets waardevols te bieden heeft.


Het was een onverwacht avontuur, mijn uitstapje naar Roeselare. Ik stond een beetje verdwaasd op het station en zag daar een merkwaardig figuur rondkijken, alsof hij op zoek was naar iets of iemand. Mijn instinct sloeg meteen aan – dit kon wel eens een undercoveragent zijn. Terwijl ik hem vanuit de reflectie in de ramen van de bus gadesloeg, leek hij mij ook op te merken. Hij verliet snel de bushalte en begon te lopen achter een klein persoon, bijna verborgen onder een grote kap.

Het was een vreemde vertoning toen ze het kleine figuurtje staande hielden. Het leek bijna alsof ze het jonge kind wilden verbergen voor mijn zicht. Ik kon niet anders dan denken aan de groeiende repressie van de autoriteiten. Het wordt steeds moeilijker om te ontsnappen aan de alomtegenwoordige controle.

Het voelde alsof er iets niet klopte aan deze reis naar de Roeselare. Wat had ik mijzelf op de hals gehaald door naar de Roeselare te gaan.