dorp aan de Oosterschelde

Met de Nehalania, een boot van de vereniging ART- komen we er. Helaas is dit een tocht voor de durvers. Eens aangekomen zul je merken dat het een boeiende gemeenschap is waar hartelijkheid en vriendelijkheid nog heerst. We komen er graag en zullen er nog vaak heen gaan.

Copyright Jean Pascal Salomez
Copyright Jean Pascal Salomez

Er is de jachthaven van Sint Annaland waar je veilig geborgen ligt voor het water. Van daaruit kun je de platen bezoeken die bloot komen te liggen wanneer het laag water is. Leuk tijdens de zomermaanden wanneer u een beetje privé wenst te hebben of de zeehonden wil zien die erop huizen.

Wandelen over de dijken, men hoort er vaak over. De neus in de wind en de zoete geur van de zee inademend. We moeten het vaker doen in deze tijd. Wij van de Nehalania beleefden er een fantastische weken.

De Nehalania lijkt een plek te zijn die moed en durf vereist om te bereiken. Het is echter de moeite waard, want daar wacht een warme en vriendelijke gemeenschap.

De jachthaven van Sint Annaland biedt een veilige haven voor degenen die het water trotseren. Het bezoeken van de blootgelegde platen tijdens laagtij kan een interessante en afgelegen ervaring zijn, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar privacy of om zeehonden te observeren die op de platen leven.

Wandelen over de dijken, met de wind in de neus en de geur van de zee inademen, kan een verfrissende en revitaliserende ervaring zijn. In deze tijd moeten we ons vaker openstellen voor dergelijke ervaringen. Voor de Nehalania-gemeenschap waren de weken daar fantastisch en vol met nieuwe ervaringen en indrukken.

Vanuit existentieel filosofisch perspectief kan de Nehalania gezien worden als een metafoor voor het leven zelf. Het vereist moed en durf om ons leven te leiden en nieuwe ervaringen op te doen. Maar als we dat doen, kunnen we worden beloond met warmte, vriendelijkheid en nieuwe gemeenschappen. Net als in de jachthaven van Sint Annaland, kunnen we in ons leven veilige havens vinden om ons te beschermen tegen de uitdagingen die we tegenkomen. Het verkennen van afgelegen en onbekende plaatsen kan ons nieuwe perspectieven bieden en ons helpen te groeien en te evolueren.

Copyright Jean Pascal Salomez
Copyright Jean Pascal Salomez
Categorieën: Schrijfsels

Jean-Pascal Salomez

De auteur heeft een kritische kijk op de mensheid en de gevestigde orde, waardeert individualiteit en authenticiteit, en heeft interesse in filosofie, religie ofte geloofsovertuiging en psychologie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.