Donovan zijn eerste foto's!

Donovan was dolblij met zijn nieuwe digitale camera, die hij van Sinterklaas had gekregen. Maar al snel realiseerde hij zich dat mijn camera veel beter was dan de zijne. “Die van mij is alleen voor kinderen”, zei hij teleurgesteld. Ik moest lachen om zijn opmerking, maar ik begreep zijn gevoelens wel. Dus gaf ik hem mijn Canon Powershot-camera en vertelde hem dat hij alles mocht fotograferen wat hij maar wilde.

Donovan ging meteen aan de slag en begon te fotograferen alsof zijn leven ervan afhing. Hij maakte foto’s van elk hoekje en kantje van ons huis en zelfs van zijn eigen buik. En telkens als hij een foto nam, sprong hij in de lucht van opwinding. Ik genoot van zijn enthousiasme en keek toe terwijl hij het hele huis in beeld bracht.

Maar toen hij bij Neha kwam, zag hij dat ze niet op de foto stond. Hij wist dat ze ergens aan het kruipen was en ging op zoek naar haar. En daar vond hij haar, verstopt achter de bank met haar favoriete speelgoed. Donovan maakte een paar foto’s van Neha en sprong daarna van vreugde. Het was alsof hij de perfecte foto had gemaakt.

Ik hing de foto’s van Donovan op mijn schermbeveiliging en genoot ervan telkens als ik naar mijn computer keek. Zelfs Marco keek met bewondering naar de foto’s van zijn jongere broertje en liet een paar goedkeurende geluidjess horen.

Donovan was in de wolken toen hij de reacties op zijn foto’s hoorde. Hij had nog nooit zoiets meegemaakt. Hij besefte dat hij echt een talent had voor fotografie. En zo werd hij onze eigen fotograaf, altijd op zoek naar het perfecte plaatje en altijd klaar om zijn volgende avontuur vast te leggen.