50709924_287252585270141_483689158062112768_n
Copyright Jean Pascal Salomez (5)

Het zijn vaak kunstzinnige plaatjes die je iets kunnen leren over de manier waarop je dingen waarneemt. Een Avatar is een kleine afbeelding dat als gebruikersafbeelding op het Internet gebruikt wordt. 

Een Avatar heeft een grote invloed op de bezoekersaantallen van sociale netwerken.

Jean Pascal Salomez

COPYRIGHT

Een Avatar, een kleine afbeelding die als gebruikersafbeelding op het internet wordt gebruikt, heeft een grote invloed op de bezoekersaantallen van sociale netwerken. Het is fascinerend hoe zo’n klein beeldje zoveel impact kan hebben. Maar wat maakt deze Avatar zo belangrijk?

Afbeeldingen zijn krachtige hulpmiddelen die een boodschap kunnen overbrengen en iets kunnen leren over de manier waarop we dingen waarnemen. Ze kunnen ons inspireren, aanmoedigen en ons raken op manieren die we niet voor mogelijk hielden. Maar afbeeldingen kunnen ook bedrieglijk zijn en ons voor de gek houden. Sommige plaatjes van bepaalde structuren zijn bijvoorbeeld een nekschot voor de evolutietheorie, terwijl andere plaatjes ons kunnen besmetten met enthousiasme en ons in staat stellen om lelijk te transformeren naar mooi.

Een Avatar kan ons helpen om ons online te presenteren op een manier die ons het beste vertegenwoordigt. Het kan ons ook helpen om ons te onderscheiden van anderen en om een indruk te maken op mensen die ons online ontmoeten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een profielfoto tien keer meer vrienden hebben dan mensen zonder. Het is dus belangrijk om na te denken over manieren waarop geloofwaardigheid en authenticiteit met elkaar verbonden zijn.

De eerste indruk die we maken kan een blijvende indruk zijn en kan onze toekomstige relaties bepalen. We moeten er dus voor zorgen dat onze Avatar een accurate weergave is van wie we zijn en wat we willen uitstralen. Het kan een uitdaging zijn om een Avatar te kiezen die zowel authentiek als aantrekkelijk is, maar het is de moeite waard om er tijd in te investeren. Want uiteindelijk kan de juiste Avatar ons helpen om ons te verbinden met de mensen die we willen ontmoeten en om ons online leven te verrijken.