57456837_324173621579226_3395747542472851456_n
58373840_2121366651246145_7089024657998741504_n

Het is verleidelijk te proeven van de verboden vruchten die het dagelijkse leven ons biedt. Het is aandoenlijk te constateren dat we als mens geneigd zijn te proeven van wat een bittere nasmaak kan bezorgen.

Jean Pascal Salomez

Copyright

Ware liefde is niet online te vinden!

Het blijkt nu dat het vaker de mannen zijn die niet zo vaak flirten online. Flirten zou meer en meer een vrouwelijke eigenschap aan het worden zijn sinds de komst van de computer.  Vrouwen zijn volgens die statistieken dus niet zo onschuldig en hebben heel vaak bijbedoelingen tijdens een chat. Online flirten is dus zeer populair. Een hele rits flirt naast real life nu ook via messenger en andere sociale netwerken .

Flirten en verleiden via internet is dus blijkbaar perfect voor de meeste en een zeer normale zaak geworden. Of er nu al dan niet een partner is, sociaal netwerken bied de mogelijkheden om op een leuke en verrassende manier met onbekenden te flirten. Het is me ook duidelijk geworden dat een goede flirt verder gaat dan alleen het uiterlijk vertoon van bijvoorbeeld een profielfoto. Vaak worden chats ingeschakeld met bijbehorende webcam.

Het is het nieuwe flirten geworden. Op messenger weet men altijd wat men tegen een vrouw moet zeggen. Het gesprek gaat goed als men aan het chatten is. Maar in werkelijkheid is dat vaak anders. Men krijgt op instant messenger het valse gevoel dat diegene jou ook leuk vindt.  Het voordeel is dan weer dat men met een druk op de knop de relatie kan stoppen. Het is dus een fundamentele verandering in de wijze waarop mensen communiceren. Het lijkt er ook sterk op dat mensen geen wereld meer kennen zonder internet. Tijd dus voor een wake-up call met het advies eens goed na te denken over hoe te communiceren met elkaar.

Helaas kan dat online flirten juist je sociale leven en onmiddellijke omgeving heel erg veel kwaad en pijn doen. Het is zeer verleidelijk je intieme gevoelens te delen met een online persoon. De gevolgen kunnen dramatisch zijn voor het gezinsleven van bijvoorbeeld eenzame getrouwde vrouwen, of mannen, die uit zijn op een verzetje. Het resulteert enkel in ontwrichte gezinnen, ontwrichte relaties. Vergeet niet dat er seksueel gefrustreerde mensen tussen zitten die nogal gestoord zijn omdat ze in het echte leven niet aan een partner komen.

Ephro Copyright Jps 4
Fotografie : Jean Pascal Salomez