Nee hoor, Donovan die gaat nog niet slapen. Hij maakt zich wel in alle haast klaar. Het lijkt er alleen maar op dat ie gaat slapen. Maar dat is niet zo. Hij gaat pas slapen als Papa slapen gaat. Logisch want alleen is maar alleen. En hij is ook bang alleen. Redenen genoeg dus om met Papa slapen te gaan.


Sinds het plotse vertrek van zijn Mama heeft Donovan een deuk in zijn psyche. Niets is wat het lijkt. Maar hij heeft een biezondere aandacht nodig. Het lijkt soms zelfs tergend over te komen maar dat is niet zijn bedoeling. En ik begrijp het wel. Er moet iemand zijn dat Mama gaat vervangen. En daar wijst hij mij voor aan. Lastig is dat maar toch doe ik het graag voor hem.

Donovan die voelt zich nog steeds wat verlaten. Heel vreemd, wanneer men de grote mensen gaat aanhoren betreffende scheidingen dan is het soms bikkelharde taal. Wanneer men een kind gaat aanhoren dan komen woorden uit dat mondje waarvan men heftig gaat nadenken. En dat is wat Donovan doet wanneer we slapen gaan. Dan gaat hij zijn verhaal doen. En die kans gun ik hem. En soms, heel soms dan moet ik plotsklaps slapen. Dan ben ik moe, zeg ik. Dan draai ik me om en geef hem een kus, wens hem welterusten, en huil, zachtjes.


IMG_0014

IMG_0015