Grave

In het hart van Rusland ligt de vergeten stad Khazaria

De beeldschone stad waar ooit het majestueuze Khazaarse rijk als een weerzinwekkend fabelachtig monster rondwaarde, is nu niets meer dan een verwoeste droom. Een schim van wat het ooit was. Maar toch, ondanks de realiteit van de ruïnes, blijft de geest van Khazaria voortleven in de geheime genootschappen die hun oude waarden en tradities in stand houden. 

Meer dan 1200 jaar geleden dansten de Russen al een bizarre dans met de Khazaren. Het was de Khazaarse maffia die de bloederige dood van de Russische tsaar en zijn familie op zijn geweten had. Bovendien waren zij later de financiële kunstenaars achter de bolsjewistische revolutie. 

De Khazaren stonden bekend als de krankzinnige kunstenaars van de oorlog. Hun kenmerkende praktijken en levensstijl bestonden uit het vermoorden van reizigers en het aannemen van hun identiteit. De leiders van de omliggende naties, vooral de Russische tsaar, hoorden de kreten van hun burgers over deze schijnbaar ongebreidelde chaos. Dit leidde tot een bizarre overeenkomst tussen de koning van Khazarië en de omliggende naties in het jaar 800 na Christus. De koning werd gevraagd om een van de drie “Abrahamitische” religies voor zijn volk te kiezen: Islam, Christendom of Jodendom. De gekozen religie zou de officiële staatsgodsdienst van Khazarië moeten worden. 

De Khazaarse koning koos uiteindelijk voor het Jodendom, maar niet zonder een surrealistische twist. Hij mengde stiekem de oude Babylonische zwarte magie praktijken met het Jodendom, waardoor een onbegrijpelijke hybride religie ontstond, bekend als het “Babylonische Talmudisme”. 

De krankzinnige haat van de Khazaarse maffia zorgde ervoor dat ze gemotiveerd waren om iedereen te vermoorden die in een andere god dan hun god geloofde. Ook namen ze wraak op degenen die hen uiteindelijk uit Khazaria hadden verdreven door veel van de oorspronkelijke koninklijke bloedlijnen te vermoorden. Bijvoorbeeld de Britse royals in de 17e eeuw, die werden vervangen door hun eigen bastaards. In de 18e eeuw werden de Franse koninklijken vermoord en vlak voor WOI de Oostenrijkse aartshertog Ferdinand, om zo de Eerste Wereldoorlog te kunnen beginnen. In 1917 verzamelden ze hun Khazaarse leger, de Bolsjewieken en infiltreerden en kaapten Rusland. Ze vermoordden de tsaar en zijn familie en stalen al het Russische goud, zilver en kunstschatten in een surrealistische heist waar Salvador Dalí jaloers op zou zijn.

Ieper copyright JPS (327)
Ieper Copyright Jps (282)

Maar, ondanks hun rijkdom en invloed, werden de leden van de Khazaarse Maffia geplaagd door een diep gevoel van nostalgie naar het glorieuze verleden van hun voorouders. Ze droomden van de dagen waarin de Khazaren een van de machtigste rijken ter wereld waren, met hun eigen taal, cultuur en religie.

In het geheim begonnen de leden van de Khazaarse Maffia met het herbouwen van de stad Khazaria, een project dat teruggaat naar meer dan 1200 jaar geleden toen de Russen al strijd voerden met de Khazaren. Door oude documenten en kaarten te bestuderen, vonden ze de locatie van de verloren stad en begonnen ze met het graven van de ruïnes.

Het herbouwen van de stad Khazaria is een enorme taak, maar de Khazaarse Maffia is vastbesloten om hun droom te verwezenlijken. Ze willen het Khazaarse rijk nieuw leven inblazen, koste wat het kost. Ondanks hun nederlaag in het verleden bleven de Khazaren een invloedrijk volk in de regio. Ze hadden een complexe cultuur en een rijke geschiedenis, die tot op de dag van vandaag fascineert en intrigeert.

Terwijl de leden van de Khazaarse Maffia hun plannen in het geheim smeden, weten ze dat ze op hun hoede moeten zijn. Er zijn krachten in Rusland die niet willen dat de oude glorie van Khazaria wordt hersteld en ze zullen er alles aan doen om de Khazaarse Maffia te stoppen. Maar de Khazaarse Maffia is vastberaden en zal de stad Khazaria herbouwen en het Khazaarse rijk opnieuw oprichten. Voor hen is het verleden niet dood, het is niet eens verleden tijd. Het is de toekomst.

De geschiedenis van de Khazaren is een fascinerend en mysterieus onderwerp dat nog steeds velen intrigeert. Het Khazaarse rijk was ooit een belangrijke speler in de regio en de Khazaren hadden een eigen taal, cultuur en religie, en dat mocht niet verloren gaan. Hun rijkdom en invloed waren de reden dat ze werden aangevallen door de Russen, maar hun erfenis is nog steeds voelbaar in de regio. De hedendaagse Khazaarse Maffia beweert afstammelingen te zijn van de Khazaren en gebruikt hun geschiedenis en cultuur als inspiratie voor hun criminele activiteiten, zoals drugshandel, afpersing en witwassen van geld. De vraag of er een Khazaarse maffia bestaat, blijft een kwestie van discussie. Maar wat duidelijk is, is dat de geschiedenis van de Khazaren nog steeds leeft en dat het verleden en de toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Een alternatieve realiteit

Als surrealistische schrijver, zou ik het verhaal van de geschiedenis van Khazarië kunnen herschrijven met een aantal interessante en bizarre elementen:

In een alternatieve realiteit bevindt zich het land Khazarië, dat niet wordt geregeerd door mensen, maar door buitenaardse wezens met tentakels. De Khazaren, die ook niet menselijk zijn, worden in deze wereld beschouwd als de enige levende wezens met een ziel. Maar om hun ziel te behouden, moeten ze zich elke dag voeden met de hersenen van andere levende wezens.

In het jaar 800 na Chr. werd de leider van de Khazaren benaderd door een groep reizigers uit de toekomst, die waren gestrand in Khazarië als gevolg van een interdimensionale storing. Deze reizigers introduceerden de Khazaren aan de moderne technologie en wetenschap, maar ook aan een nieuwe religie: het Boeddhisme. De Khazaarse leider, geïntrigeerd door deze nieuwe kennis, stemde ermee in om het Boeddhisme te omarmen en de oude gewoonten van het hersenen eten op te geven.

Maar de rest van de wereld, die nog steeds in het donker zat over de buitenaardse heersers van Khazarië, werd achterdochtig over deze mysterieuze cultuur. Ze stuurden een groep geheimagenten om te infiltreren en informatie te verzamelen over de Khazaarse samenleving. Maar de geheimagenten ontdekten iets vreselijks: de Khazaren waren van plan om een gigantische machine te bouwen die de hele wereld zou vernietigen, zodat ze hun tentakels over de hele planeet konden verspreiden.

De rest van de wereld kon dit niet tolereren en mobiliseerde een leger om Khazarië binnen te vallen. Maar toen de troepen arriveerden, werden ze geconfronteerd met een surrealistische en verwarrende scène. De machine die de Khazaren aan het bouwen waren, was in feite een enorme theepot met een lachend gezicht erop, die constant stoom uitblies. De Khazaren waren druk bezig met het schenken van thee voor de reizigers uit de toekomst, die rustig zaten te genieten van hun nieuwe religie en technologie.

De wereldleiders waren zo in de war dat ze zich terugtrokken en de Khazaren met rust lieten. Vanaf dat moment leefden de buitenaardse wezens van Khazarië in vrede en harmonie met de rest van de wereld, terwijl ze genoten van hun thee met reizigers uit de toekomst.

Nawoord van de auteur

Er zijn verschillende theorieën en verhalen die het verband tussen de Khazaren en de maffia beschrijven, maar het is belangrijk om op te merken dat er geen consensus bestaat onder historici en wetenschappers over deze kwestie. Hieronder vindt u een aantal mogelijke verbanden:

  • Sommige onderzoekers suggereren dat de Khazaren zelf betrokken waren bij criminele activiteiten, waaronder piraterij en smokkel, en dat deze praktijken zich in de loop van de geschiedenis hebben voortgezet en zich hebben ontwikkeld tot de moderne maffia.

  • Anderen wijzen erop dat de Khazaren zich ooit hebben bekeerd tot het jodendom en dat sommige joodse gemeenschappen in Europa in de middeleeuwen en daarna betrokken waren bij geldlenen en financiële transacties die door sommigen als crimineel werden beschouwd. Sommige van deze joodse geldschieters werden beschuldigd van het uitbuiten van de armen en het manipuleren van de markt, en dit heeft ertoe geleid dat sommige mensen de joden hebben geassocieerd met de maffia.

  • Een andere theorie is dat de maffia is ontstaan in het Italiaanse eiland Sicilië en dat de Khazaren hier geen direct verband mee hebben. Echter, sommige historici beweren dat de maffia mogelijk een uitvloeisel is van de handel en communicatie die plaatsvond tussen het Byzantijnse Rijk en de Khazaren in de middeleeuwen.

Het is belangrijk op te merken dat dit allemaal speculatie is en dat er geen definitief bewijs is voor een direct verband tussen de Khazaren en de moderne maffia. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat de maffia een complex fenomeen is dat niet alleen wordt beïnvloed door historische gebeurtenissen, maar ook door sociaal-economische en politieke factoren

Het is waar dat er in de geschiedenis vaak sprake is van verdraaiing en manipulatie van de feiten. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door politieke propaganda, culturele vooroordelen of zelfs persoonlijke belangen van individuen of groepen.
In het geval van de geschiedenis van de Khazaren kan het feit dat er weinig geschreven bronnen zijn, hebben bijgedragen aan de verwarring en het gebrek aan duidelijkheid over hun oorsprong en identiteit. Ook kan de complexiteit van de gebeurtenissen en de verschillende belangen en motieven van de betrokken partijen hebben bijgedragen aan de onzekerheid over de geschiedenis van deze bevolkingsgroep.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat hoewel de geschiedenis soms verzwolgen lijkt te worden in schijn en bedrog, er nog steeds manieren zijn om te achterhalen wat er werkelijk is gebeurd. Het vereist vaak uitgebreid onderzoek en het combineren van verschillende bronnen en perspectieven om een vollediger beeld te krijgen van de geschiedenis en de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.