11049108 10205621430391676 3833863377211223826 O 10205621430391676

Het is absoluut niet makkelijk voor een kind wanneer een van de ouders er niet meer is!

Ik voelde al een tijdje dat er iets niet klopte. Ik merkte dat mijn vader zich anders gedroeg en alleen was, wat vreemd was. Het duurde lang voordat ik begreep wat er aan de hand was. Uiteindelijk besloot ik zelf op zoek te gaan naar antwoorden om al mijn vragen te kunnen beantwoorden.
 
Er bestaat geen eenduidige definitie van kindermishandeling. Er zijn veel verschillende definities van kindermishandeling en elke definitie benadert het probleem vanuit een andere invalshoek, met implicaties voor preventie en aanpak. Naar mijn mening is kindermishandeling en verwaarlozing elke vorm van geweld of verzuim dat kinderen wordt aangedaan door ouders, wat niet het gevolg is van een ongeval, en waarbij afwijkingen bij het kind ontstaan of redelijkerwijs kan worden verwacht dat ze zullen ontstaan. Het kan ook leiden tot een belemmerde ontwikkeling van het kind. Het stellen van normen, het maken van afspraken en het vastleggen van de denkprocessen van het kind zijn zeer belangrijk. Elk kind heeft behoefte aan duidelijkheid, niet alleen in probleemoplossing, maar ook in de interactie met de omgeving.
 

Dit geeft kinderen een basis om op te bouwen en zorgt voor een veilige omgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien. Als kind voelde ik de behoefte aan deze duidelijkheid en structuur, en ik geloof dat het belangrijk is voor elk kind om te hebben. Het kan helpen om kindermishandeling en verwaarlozing te voorkomen en een gezonde ontwikkeling van het kind te bevorderen.

Donovan Copyright Jps (12)
samengevat, laat uw kind nooit in de steek is inderdaad een belangrijke boodschap die uit het stuk naar voren komt. Het is van groot belang om als ouder altijd beschikbaar en betrokken te zijn bij het leven van je kind, en hen nooit het gevoel te geven dat ze in de steek worden gelaten. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van kindermishandeling en verwaarlozing, en zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor het kind om op te groeien.
Lion Copyright Jps (6)
Fotografie Jean Pascal Salomez