Thuis Met Nieuwe Speeltjes 002[2]

Nieuwe speeltjes!

Marco lijkt wel een dokter, zo tevreden is hij met zijn nieuwe speeltjes. De onschuldige blik in zijn ogen doet me nadenken over mijn plaats in de wereld en wat echt belangrijk is in het leven. Het is fascinerend om te zien hoe een kind zo op kan gaan in zijn spel, in zijn fantasieën. Zijn speeltjes zijn voor hem geen wegwerpartikelen, maar eerder de sleutel tot een hele nieuwe wereld vol avonturen en mogelijkheden.

En toch, terwijl ik naar hem kijk, vraag ik me af of we als volwassenen niet te vaak vergeten hoe belangrijk deze momenten zijn. We rennen en haasten ons door het leven, van het ene doel naar het andere, zonder stil te staan bij de kleine, maar o zo waardevolle momenten die ons leven kleur geven.

Misschien moeten we allemaal eens een voorbeeld nemen aan Marco en ons laten meeslepen door onze fantasieën, ons laten verwonderen door de kleine dingen in het leven. En wie weet, misschien ontdekken we dan wel dat het leven meer te bieden heeft dan wat we ooit voor mogelijk hielden.

Met deze gedachte in mijn hoofd droom ik weg, terwijl Marco zich verder verliest in zijn spel. Ik vraag me af welke avonturen hij vandaag nog zal beleven en wat voor speeltjes hij nog zal ontdekken. Maar bovenal geniet ik van het moment, van het hier en nu, en van de onschuldige blik in de ogen van mijn kind, die me doet beseffen wat echt belangrijk is in het leven.

Thuis Met Nieuwe Speeltjes 001[2]

Deze anekdote doet me denken aan de vergankelijkheid van het leven. Hoe vaak kopen we niet nieuwe spullen in de hoop dat het ons gelukkiger zal maken, alleen om het uiteindelijk weg te gooien? Maar wat is de waarde van deze spullen in vergelijking met de waarde van de momenten die we delen met onze dierbaren? De glimlach van een kind, de liefdevolle blik van een partner, de warmte van een omhelzing. Dit zijn de momenten die ons leven waarde geven en ons herinneren aan wat echt belangrijk is. In onze materialistische samenleving vergeten we soms wat echt telt. Maar laten we niet vergeten om stil te staan bij deze momenten, deze vluchtige maar kostbare momenten, en ze koesteren zolang we kunnen. Want net als de speeltjes van Marco, zijn deze momenten vergankelijk en verdienen ze onze aandacht en waardering.