Wat is in mijn hart nog!

wat is in mijn hart nog?

Ik zou willen wakker worden uit de nare droom welke het leven is.Ik heb teveel moeten verduren en voel me elke keer weer afgedankt en word nooit serieus genomen.

Kan iemand me maar vertellen dat het leven zoveel meer is dan een bange droom waar ik gewoon uit kan stappen. Dit leven waar zelfs de zomers koud aanvoelen wil ik niet meer. Ik zou wel willen schreeuwen dat het einde mag komen en ik weg wil uit dit kille leven mij gegeven. Oud en afgedankt wil ik uit die droom sluipen en heen gaan in de stilte en vergetelheid. Kan iemand mij vertellen wanneer een mens tevreden is. Kan iemand mij vertellen dat bij de buren het gras niet groener is. Waar en wanneer ligt de grens. En waarom wil ik steeds kunnen zeggen dat eer en eerlijkheid onbestaande is. En waarom ben ik nooit compleet gelukkig. Waarom, waarom, waarom, waarom godverdomme toch zijn vrienden en vriendschap een klaarblijkelijke illusie. Waarom is er geen liefde voor wie dat het meeste wenst en lijkt het alsook onbestaande.

Alles wat van waarde is lijkt mij waardeloos. Mijn bestemming is niet hier. Ik wil zijn waar ik op mijn rug in het gras kan liggen zonder meer. Waar men zwijgt en men me lachend aankijkt en laat zien en voelen waar ik voor leef. Dat ik voel wat ik voel en dat het niet voor niets is. Dat het begin geen einde kent en ik het spel niet alleen dien te spelen. Dat ik weet wat mijn doel is en ik weet wat gevoel is en weet waar ik voor leef. Dat alles niet voor niets is.

Ik zou over het water, dat altijd in beweging is, willen kunnen staren zonder pijn of diepe smart. Maar ik blijf hier zitten en wachten in eenzaamheid tot ik een hart in beweging kan brengen. Zodat mijn doel niet eindeloos lijkt en ik onaantastbaar dicht bij zou kunnen zijn. Dit zodat mijn ogen geopend kunnen worden en ik me niet langer hoef af te vragen waarom het lijkt of mijn gedachten niet eens van mij zijn. Binnen in mijn hart en mijn ziel van binnen voelen wat oprecht en eerlijk is zonder iets te zeggen.

Het antwoord op die vragen ligt hoogstwaarschijnlijk ergens diep van binnen verscholen in harten die steeds meer onbereikbaar lijken te zijn. Wat is mijn hart waard als men het boos en koud en bevroren laat. Wat is mijn hart werkelijk waard. Ben ik iets of niemand meer die zich verschuilt voor de keiharde werkelijkheid. Leeg is mijn leven sinds men me ontnam wat van mij was. 

About the author

If you want to learn more about him, you’re in the wrong place.