1 (28)

Maffia Wereld orde

Velen onder ons beseffen het niet maar er zijn serieuze opmerkingen te maken bij de actuele gebeurtenissen. Wie oplet ziet dat wereldleiders steeds meer een politiek hanteren zoals ook bij de maffia bekend is : heersen en overheersen!

De maffia is ontstaan in de feodale tijd op Sicilië, waar vreemde heersers controle uitoefenden met toestemming van de lokale aristocratie. De arme boeren werden uitgesloten van de besluitvorming en leidden een marginaal bestaan. Het wantrouwen tegenover de overheid was de ideale voedingsbodem voor de maffia om zichzelf zoveel mogelijk te verrijken.

Vandaag de dag is de maffia uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie die de democratische orde bedreigt. In Amerika wordt beweerd dat wie president wordt behoort tot de politieke maffia en hun agenda uitvoert. In Europa is de invloed van de maffia ook merkbaar aanwezig. De criminele onderwereld breidt zich uit naar de legale bovenwereld en politieke invloed wordt gekocht.

Binnen een maffia-organisatie kan men opklimmen van capo tot godfather, of van CEO tot president van een land. Donald Trump wordt genoemd als voorbeeld van een maffiabaas die opgroeide in maffiakringen en zijn taalgebruik toont dat ook aan. Loyaliteit is binnen deze kringen het hoogste goed en wordt beloond, afgedwongen of bestraft als het ontbreekt.

Trump vraagt uitdrukkelijk om loyaliteit van zijn medewerkers en lijkt deze kwaliteit belangrijker te vinden dan kwaliteit. Zijn dochter en schoonzoon kregen zelfs banen in het Witte Huis. De loyaliteit binnen de eigen rangen is belangrijker dan kwaliteit.

WP_20150808_083
Nazisme bracht de wereld op de rand van de afgrond

FATAL ERROR FLASHBACK

Nazism once dominated our regions. A worse disaster could not be imagined then. Now the situation is just as tense. And even now there is little or no awareness of the world’s problems surrounding the population.