Welkom bij mijn nieuwe mijmeringen over het nieuwste speeltje in ons huis: een pluchen paard!  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hier zijn ze dol op dat schommelpaard. Ze vinden hem zo schattig, magisch en kleurrijk. Daarom was ik ook zo blij met dit schommelpaard voor hun. Hij is een zachte knuffeling en maakt zelfs geluidjes als je op zijn oor drukt. Hij is meteen hun beste vriend geworden.

Ik weet niet wat het is met dat beestje, maar het lijkt wel een magneet voor problemen. Elke keer als ik het zie, is er wel iemand die er ruzie om maakt. De vorige keer was er een strijd om een blok speelgoed. Deze keer, denk ik, is er alweer wat aan het broeden. De strijd om wie het eerst dat ding mag berijden.

Zoals jullie weten zijn er twee broertjes: Donovan en Marco. Zij zijn altijd aan het ruziën en vechten om het schommelpaard. De vorige keer was er een strijd om een blok speelgoed. Deze keer, denk ik, is er alweer wat aan het broeden. De strijd om wie het eerst dat ding mag berijden. Donovan die lijkt me wat groot om op dat ding tekeer te gaan. Marco, dat kan, maar, Marco die dondert overal vanaf. Een hoop leuke zorgen dus weer in de Familie alhier.

De beste oplossing lijkt me dit gedierte op mijn dochtertje Neha haar kamer te plaatsen. Het geen leed te berokkenen, en het om beurten te laten gebruiken. Zo kan iedereen ervan genieten zonder dat er ruzie om ontstaat. Ik denk dat het schommelpaardje daar ook blij mee zal zijn! Of de tevredenheid daarmee gediend zal zijn bij mijn snuiters is ook alweer de vraag. Of ik moet het gecontroleerd zien te houden. Elk om beurt dat ding berijden. Arm ding. Goh, het wordt lijden voor dat schommelpaardje.

Maar goed, ik laat me niet gek maken. Ik geniet gewoon van hun schommelpaardje. Ik hou van mijn drie kinderen met heel mijn hart en ik zou ze voor geen goud willen missen. Ze maken mijn leven zo veel rijker en leuker. Ik hoop dat jullie ook genieten van jullie kinderen of kleinkinderen, of van de kinderen om jullie heen. Ze zijn het waard om voor te vechten en om van te houden.