Neha Copyright Jps (26)
NEHA SALOMEZ 24 April 2019

Neha Salomez geboorte in een korte, gedetaileerde descriptie

Geboren te Roeselare

op datum van 16/01/2007

DE NAAM NEHA

NEHA, NEHALANIA, NEHALENNIA, NEHALENIA, NEHALAENNIAE, NEHALAENIA, NEGHELLENNIA, ENZ. ER ZIJN HEEL ERG VEEL SPELLINGSVARIATIES OP DE NAAM VAN MIJN DOCHTERTJE. DE NAAM NEHALENNIA IS AFGELEID VAN HET IN DE VOLKSMOND GENOEMDE NEELTJE JANS.  EEN PLAATSJE IN HET NEDERLANDSE ZEEUWS VLAANDEREN. OF DEZE STELLING MET ZEKERHEID KAN WORDEN BEVESTIGD LAAT IK MIJ HIER NIET OVER UIT. DE BETEKENIS VAN DE NAAM IS NERGENS MET ZEKERHEID BESCHREVEN.

58679245 291905865034897 244193024198836224 N
Neha Salomez by JPS - copyright / Angry Mother Nature

WIE WAS ECHTER NEHALENNIA?

Er is bitter weinig over bekend of heel erg weinig over geschreven zelfs. Sommigen berichten over een cultus welke verborgen zou zijn binnen de geheimen welke de Noordzee herbergt. Eeuwen lang zou daar de waarheid omtrend Neha verborgen liggen in de diepte van de wateren. Binnen de Zee, haar thuis. Er zijn destijds religieuze voorwerpen gevonden welke getuigen dat Nehalennia een Godin zou geweest zijn. Ze zou de beschermvrouwe van de Zeelui geweest zijn. Ze bood de Zeelui bescherming wanneer ze hun leven waagden op de woeligste zee. Ze werd eveneens geassocieerd met vruchtbaarheid. Getuige daarvan is het bekende feit dat in diezelfde Noordzee alsook stenen beelden van appels, druiven en de hoorn des overvloed gevonden zijn. Wellicht was ze niet slechts de beschermvrouwe van de Zeelui tijdens hun aardse bestaan. Wellicht begeleidde ze hun ook naar het hiernamaals. Deze bewering houdt stand gezien het feit dat ze op verschillende van haar beeltenissen het roer in de hand houdt, misschien letterlijk.

Naast haar is heel vaak een hond afgebeeld. En de Zee zelf wordt samen met de vorige maar al te vaak geassociéerd met de dood. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de hond symbool staat voor symbool van bescherming, waakzaamheid en trouw. Zeevaarders sloten indertijd een reisverzekering bij de godin Nehallennia af: bij een behouden vaart zou men de godin een wijgeschenk offeren in de vorm van een altaar, een steen met inscriptie of een beeldje. Vermoedelijk werd ook ooft en mogelijk andere producten geofferd en werden er haar meer relgieuze eigenschappen toegekend. Kooplieden uit Keulen en omstreken brachten in de Romeinse tempel in Ganuenta votiefstenen ter ere van Godin Nehalennia als ze van de gevaarlijke zeereis naar Britannia waren teruggekeerd. Vanaf 1970 kwamen deze geheimen uit de zee naar boven. Ongetwijfeld was er al een Nehalenniacultus voordat de Romeinen deze streken bezetten rond het begin van onze jaartelling. De Romeinen waren het immers gewend om de inheemse godsdiensten niet te bestrijden, maar in te voegen in hun eigen veelgodendom. Dat deden ze ook met Nehalennia. In onze moderne maatschappij zijn kerk en staat gescheiden. Voor Romeinen was zoiets ondenkbaar. Overal in het Romeinse leven was het religie aanwezig. Het was voor de Romeinen zeer belangrijk om de vrede met de goden (de pax deorum) te bewaren. De belangrijkste manier om vrede met de goden te garanderen was het brengen van offers.  De offers waren altijd plantaardig. Hoewel men het ons anders wil laten geloven, brachten de Romeinen niet altijd een offer van geslachte dieren. Het offeren van wierook, wijn en enige vruchten was ook heel bekend. De ceremonie kan uitgevoerd worden bij tal van gelegenheden: de inwijding van een gebouw, de opening van een congres, een verjaardag of jubileum etc. Er kan worden geofferd aan de onsterflijke goden en aan de goddelijke keizer. De ceremonie kan een militair of een civiel karakter dragen. Ten slotte kan er niet alleen geofferd worden aan Romeinse goden maar ook aan inlandse; zoals de Gallo-Romeinse godin Nehalennia.

Img 0561
Neha Salomez by JPS - copyright

NEHA! EEN NAAM MET EEN GESCHIEDENIS.

Een naam met een geschiedenis voor een kind met een geschiedenis. Een opgedrongen geschiedenis weliswaar. Vandaar, een waardige naam ook deze. Mama vertrok naar de kraamafdeling op Maandag 16.01.2007. Omstreeks 08 uur 02 minuten. Zij ging er naartoe met begeleiding van het vrouwenvluchthuis CAW te Roeselare. Deze dienst hielp haar het heroïnegebruik te verdoezelen. De kraamafdeling : Materniteit stedelijk ziekenhuis – Roeselare De bevalling duurde 20 minuten, door mijn informanten werd ik ingelicht onmiddellijk na de geboorte, verwittigde mijn advocaten en ging mijn Dochtertje bezoeken. Wat ik ginds aantrof zijn geen woorden voor. De pijn die ik op dat moment voelde zou eeuwig blijven. Maar ze was er, en één ding wist ik van dat moment heel erg zeker. Dit kind, van mij, zou thuiskomen. .  .  . De fase van beseffen en verwerken komt er nu aan. Tegenstrijdige gedachten komen in me op, en doen mijn gevoelens heen en weer schommelen, tot ik er beangstigend ziek van wordt. Mijn kind overleeft het mogelijk niet. Misschien heel snel al. Ik wil me te sterk binden, dat doet pijn. Soms denk ik dat het kind Neha door haar gesloten oogjes mij aankijkt en meent, verwacht niets Papa. Plots komt dat besef : Neha wil niet over-leven, maar leven. En hangt daarvoor van mij af. Het heeft recht op geborgenheid en emotionele verbondenheid. Ik, de volwassene, zal met de gevoelens moeten leren omgaan. Op dit ogenblik heeft Neha prioriteit. Neha is prioriteit. Ik neem het kind in mijn armen, zoen het, wieg het, kijk het aan, huil, voel dezelfde pijn, denk en overman me.  Wat voor onrecht is je aangedaan. Maak je geen zorgen, Neha. Samen kunnen we het aan. Samen maken we van jou leven iets moois.

Afbeelding 099

Lieve Neha

Eerst kom ik in opstand
Neen, dat kan niet
Zoiets doet een Moeder niet
Dat mag gewoon niet

Kind dat ik nog niet zo heel lang ken
waarvan het verleden een blanco pagina is
waarvan ik de inhoud slechts kan gissen
waar ik wel al heel veel van hou

Het kind dat al zijn wortels doorknipt
zag
toen het geboren werd
de hoop op een toekomst

Een toekomst
die ik het wil bieden
Die toekomst stort haast in mekaar
door dat ene woordje : Heroïne

Jean Pascal Salomez

Lieve Neha

Cid 45a073add9114f7ba1bd0c94ca03f527tnfpc.jpg
Neha / Donovan Salomez by JPS - copyright

ONS NIEUWSTE TELG GEBOREN.

Doopsel : Zaterdag 20 Januari, 2007 Om 14.30 uur Plaats van doopsel : Kapel Stedelijk moederhuis Roeselare Meter … Als vader in verzet bij de kerkelijke gemeenschap Peter … Als vader in verzet bij de kerkelijke gemeenschap In verzet zijnde : contact via een web site kerkelijk recht van de katholieke universiteit Leuven om verzet aan te tekenen tegen de beslissing geen eensgezind besluit te nemen, vanwege de moeder, welke het ontvangen van de heilige geest betreft. Het doopsel van het kind gaat door onder invloeden waar de moeder geen vat op heeft. De onthouding van de aanwezigheid van de Vader stuit op verzet en deze staat dan ook niet toe dat de toekomst van het kind opgebouwd wordt zonder mede te kunnen beslissen. Daarmee bewijzende dat de moeder halfslachtige daden begaat. Uiteindelijk wordt dat ook bevestigd omwille van het feit dat deze in behandeling dient te zijn bij een psycholoog. Daarmee doelende dat de problemen van een dusdanige erge aard zijn dat ze foutieve beslissingen neemt. Foutieve beslissingen welke zeer nadelig zijn voor de toekomst van het, nu reeds, gekwetste kind. Fouten die ontstaan zijn vanuit een zeer onprofessioneel gedrag van het vrouwenvluchthuis CAW te Roeselare. Hun versterkt welzijn had de verantwoordelijkheid naar het gedrag van de moeder toe en faalde in uiterst erge mate. Neha is nu gekwetst en is in haar toekomst niet gebaat met verontschuldigingen. Donderdag 18.01.2007 / 16.45 uur Betreffende het doopsel. Dit kent geen doorgang. De priester van de materniteit heeft beslist de kerkelijke moraal in acht te nemen, dit in overleg met een rector kerkelijk recht van de KU Leuven, en dusdanig het doopsel te weigeren. Neha wordt op een latere datum gedoopt en dit op data welke door het gezin bepaalt zal worden. En Wat betreft de dader. Het kruis moet nu gedragen worden.