Beste Lezers

Heb je ooit een artikel gelezen dat zo absurd was dat je je afvroeg waarom het überhaupt geschreven was? Een artikel dat geen enkele zin of betekenis had, dat alleen maar woorden achter elkaar plakte zonder enige logica of samenhang? Een artikel dat je deed lachen, huilen of fronsen van verbazing?

Zo ja, dan heb je geluk. Want dit is zo’n artikel. Dit is een absurdistisch artikel zonder inhoud. Een artikel dat niets te zeggen heeft, maar toch veel woorden gebruikt. Een artikel dat geen doel of boodschap heeft, maar toch pretendeert iets belangrijks te vertellen. Een artikel dat geen enkel feit of argument bevat, maar toch vol staat met leugens en onzin.

Waarom schrijf ik dit artikel? Geen idee. Misschien omdat ik me verveelde. Misschien omdat ik een experiment wilde doen. Misschien omdat ik een grap wilde uithalen. Of misschien omdat ik gewoon gek ben.

Waar gaat dit artikel over? Niets. Letterlijk niets. Het gaat niet over politiek, economie, wetenschap, kunst, sport, cultuur, religie, filosofie of wat dan ook. Het gaat niet over de actualiteit, de geschiedenis, de toekomst of de fantasie. Het gaat niet over mensen, dieren, planten of dingen. Het gaat niet over problemen, oplossingen, vragen of antwoorden.

Hoe is dit artikel geschreven? Willekeurig. Ik heb gewoon wat woorden op een scherm getypt zonder na te denken. Ik heb geen rekening gehouden met grammatica, spelling, stijl of structuur. Ik heb geen bronnen geraadpleegd, geen onderzoek gedaan, geen interviews afgenomen of enquêtes gehouden. Ik heb geen feedback gevraagd, geen correcties aangebracht, geen revisies gemaakt of redacties gedaan.

Wat is het nut van dit artikel? Geen. Dit artikel heeft geen enkel nut. Het levert niets op, het draagt niets bij, het verandert niets. Het informeert niet, het inspireert niet, het overtuigt niet. Het vermaakt niet, het ontroert niet, het verrast niet. Het is gewoon een verspilling van tijd, ruimte en energie.

Wie zou dit artikel moeten lezen? Niemand. Dit artikel is niet bedoeld voor iemand. Het is niet gericht aan een specifieke doelgroep, het is niet afgestemd op een bepaald niveau, het is niet geschikt voor een bepaald medium. Het is niet interessant voor experts, het is niet leerzaam voor beginners, het is niet leuk voor kinderen.

Dus als je dit artikel leest, stop dan nu meteen. Er is geen reden om verder te gaan. Er is niets meer te zien. Er komt niets meer aan. Er volgt geen conclusie, geen samenvatting, geen aanbeveling of oproep tot actie.

Bedankt voor niets.