Quantumfysica en Hippies: een onverwachte verbinding

De Blommenkinders hun ouders waren de Hippies, de vrolijke flower power beweging die zijn hoogtepunt kende in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, worden vaak gezien als een groep jongeren die simpelweg genoten van vrije liefde en drugs. Maar er zit veel meer achter deze cultuur dan alleen dat. In feite is de hippiebeweging ontstaan vanuit een dieper existentieel wetenschappelijk inzicht, namelijk de ontdekking van de quantumfysica.

Quantumfysica is een tak van de wetenschap die zich bezighoudt met de allerkleinste deeltjes van ons universum, zoals atomen en subatomaire deeltjes. Wetenschappers ontdekten dat deze deeltjes zich niet gedragen volgens de traditionele wetten van de fysica, maar dat ze juist onvoorspelbaar en onzeker zijn. Dit inzicht zette de traditionele wereldorde op zijn kop en liet de deur open voor een nieuw bewustzijn.

De quantumfysica bood ook een verklaring voor sommige paranormale verschijnselen die hippies interesseerden, zoals telepathie, synchroniciteit en buitenzintuiglijke waarneming. Volgens sommige theorieën konden deze verschijnselen verklaard worden door het bestaan van parallelle werelden of dimensies, waarin informatie of energie kon worden overgedragen tussen verschillende punten in tijd en ruimte.

De hippies waren een generatie jongeren die op zoek waren naar betekenis en zingeving in een wereld die ze als absurd en leeg beschouwden, als een reactie op de naoorlogse maatschappij, die gebaseerd was op materialisme, consumptie en conformisme. Ze voelden zich niet verbonden met de traditionele waarden en ideeën van hun ouders en grootouders. De ontdekking van de quantumfysica gaf hen een alternatief perspectief op de werkelijkheid en opende de deur naar een nieuw bewustzijn. De hippiebeweging was gebaseerd op het idee van verbondenheid. Hippies geloofden in een wereld waarin alles met elkaar verbonden was, waarin elk individu deel uitmaakte van een groter geheel. Dit inzicht was gebaseerd op de ontdekkingen van de quantumfysica, waarin atomen en subatomaire deeltjes verbonden zijn in een complex web van energieën en krachten.

Het idee van vrije liefde en het gebruik van psychedelische drugs waren middelen om deze verbondenheid te ervaren en te onderzoeken. Hippies geloofden dat deze middelen hen hielpen om de traditionele grenzen tussen individuen te overstijgen en om de ware aard van de werkelijkheid te ervaren.

Het hippiedom is langzaam in rook opgegaan en heeft plaatsgemaakt voor een meer materialistische en individualistische samenleving. Maar de lessen die we kunnen leren van de hippiebeweging zijn nog steeds relevant. Het idee van verbondenheid en de ontdekking van ons eigen bewustzijn zijn nog steeds belangrijk in een wereld waarin we ons vaak vervreemd voelen van onszelf en van elkaar. Dus laten we een moment van stilte nemen, ons innerlijke hippie omarmen en ons verbinden met onze medemens en de wereld om ons heen. Want zoals de hippies ons hebben geleerd: we zijn allemaal met elkaar verbonden in dit kosmische universum..

Laten we ons verliezen in de kleuren van de regenboog en meewegen op de golven van het leven, als een vrije vogel die zweeft door de lucht. Laten we ons verbinden met de natuur en onze zintuigen openstellen voor de schoonheid van de wereld om ons heen. Laten we onze hoofden vullen met dromen en ons hart met liefde, als een bloem die bloeit in de ochtenddauw.

We hoeven ons niet te conformeren aan de beperkende normen en waarden van de maatschappij. Laten we onze eigen weg vinden en ons niet laten belemmeren door de angst voor het onbekende. Laten we de wereld bekijken vanuit een ander perspectief, als een surrealistisch schilderij waarin alles mogelijk is.

Want de hippie cultuur is meer dan alleen maar blootvoets lopen en wiet roken. Ze rookten ook Hash en andere stimulerende middelen die veel lekkerder zijn. Het gaat om het creëren van een wereld waarin we vrij zijn om te zijn wie we willen zijn en te doen wat we willen doen. Het gaat om het omarmen van het onvoorspelbare en het onbekende, en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en perspectieven.

Laten we ons verenigen in een gemeenschap van vrije geesten en ons laten inspireren door de creatieve energie van de dadaïstische beweging. Laten we onze eigen realiteit scheppen en ons niet laten tegenhouden door de beperkingen van de wereld om ons heen.

Dus kom naar buiten, naar de open velden en dans onder de maan. Laat je haar wapperen in de wind en je voeten stampen op de grond. Voel de energie van de aarde en de lucht, en laat je meevoeren op de golven van het leven. Want alleen dan kunnen we de wereld veranderen, en de toekomst creëren die we voor onszelf en voor de generaties na ons willen.

PSX_20200611_104253
Alvast mooie bloemen

Blommenkinders, zei de zanger, Bloemen in hun haar, vrij van gevaar.

 

De blommenkinders dansen met hun stiletto’s in hun hand,
Maar plotseling verandert alles in een surrealistisch land,
De bloemen worden levende wezens, de lucht kleurt groen en blauw,
En de wolken worden als tapijten waarop we dansen op de maat van de muziek.

De surreële  geest waart rond In de blommenkinderen,
Waar de werkelijkheid vervaagt en verdwijnt,
En dromen en waanbeelden verschijnen.

De geur van wierook en patchouli omhult ons als een deken,
En we slingeren ons als acrobaten aan de touwen van onze verbeelding,
De kleuren exploderen als vuurwerk in onze geest,,
En we creëren onze eigen realiteit, zonder angst of beperkingen.

Een klok die smelt als zachte was,
Een appel die zweeft voor je neus,
Een zee van klokken die rinkelen als glas,
Een pijp die geen pijp meer is, want dat is geen keus.

In deze wereld van vrije geesten,
Wordt de werkelijkheid op z’n kop gezet,
En zijn de grenzen van wat kan en mag verdwenen,
Zodat de verbeelding vrij spel krijgt en pret.

Blommenkinders leg nu toch die stiletto’s eens weg,
Vergeet toch eens die bloedige taferelen,
Laat de surrealistische wereld je verwelkomen,
Waar geuren en kleuren je zintuigen strelen,
En de droomwereld en de werkelijkheid versmelten.

Ycmi5777