Zo is het beleid te Roeselare

Het beleid van een overheid of toezichthoudende instantie om overtredingen van een bepaalde wet niet strafrechtelijk te vervolgen . 

Copyright Jps (71)

Struisvogelpolitiek. er verandert heus niks!

Formeel is iedereen die in het bezit is van drugs strafbaar, maar de plaatselijke overheden treden niet op tegen de handel in drugs die plaatsvindt in Roeselare. “Het gedoogbeleid maakt dat jongeren drugs beschouwen als weinig schadelijk. Geheel ten onrechte. De meesten die zwaar verslaafd zijn aan heroïne en cocaïne zijn begonnen met het roken van joints”. Bovendien is de huidige joint 10 tot 20 keer sterker, schadelijker én verslavender dan die uit de ‘flower power’-periode.

Roeselare maakt het ook de drugsrunners in de grensregio makkelijk door zijn gedoogbeleid. Dit beleid zorgt voor overlast door deze drugscriminelen.Veel mensen eisen dat de stad Roeselare stopt met zijn gedoogbeleid. Het aantal drugsdoden neemt alsmaar toe. Die pijnlijke confrontaties met drugsdoden doen de overheden niet beslissen tot aktie over te gaan. Bij nacht gaan heerschappen als een dokter B.steeds op pad. Ooit zal men  vaststellen dat het aantal drugsdoden onrustbarend blijft stijgen.

Drama’s met jonge drugsdoden, zich prostituerende jongens en meisjes op pleinen en allochtone jongeren die overlast veroorzaken. Daar zijn overheden verantwoordelijk voor.