Over schijnheiligheid en valse emoties in het grote ego circus.

Wij, mensen zijn groepsdieren en leven vaak in hiërarchische structuren. De persoon met de meeste macht wordt vaak gezien als de leider van de groep. Sommige leiders zijn dominant en gebruiken andere groepsleden om hun positie te handhaven. Andere leiders grijpen alleen in als dat nodig is. Hoe groter de groep, hoe duidelijker de verschillende rollen zijn.

Er zijn echter ook mensen die niet goed samen kunnen werken met anderen. Dit kan veroorzaakt worden door traumatische ervaringen uit het verleden. Over het algemeen zal een mens niet snel agressief worden. Wel kunnen ze anderen aftasten, vooral oudere mensen doen dit vaak. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige mensen uit angst of dominantie kunnen bijten.

Mensen tonen hun dominantie vaak door hun woorden. Ze gebruiken weloverwogen bewoordingen en beschermen zichzelf door verantwoording af te leggen. Vaak gaat dit gepaard met een grapje naar een andere persoon. Het gedrag van de mens kan soms lijken op dat van een wolf.

Hoewel er veel mensen zijn die in stilte veel goeds doen, lijken we ons als maatschappij te focussen op het negatieve. We zien de mens als concurrent en misdadiger en lijken te vergeten dat solidariteit genetisch in ons verankerd zit. Het egoïsme en de agressieve concurrentie van deze tijd staan haaks op onze essentie. Het is tijd om te stoppen met leven voor onszelf en om weer te kijken naar het grotere geheel.

In onze huidige samenleving heerst een vertekend beeld van de mens. We moeten ons weer richten op de solidariteit die in ons zit. Beslissingen moeten genomen worden om harmonie te creëren met onze medemensen. Het voltrekken van deze verwezenlijkingen is de essentie van noodzakelijke schijn.

De mensheid staat voor grote uitdagingen en veranderingen. Om deze aan te kunnen moeten we samenwerken en ons richten op de positieve aspecten van het leven. We moeten ons realiseren dat we niet alleen leven, maar dat we deel uitmaken van een groter geheel. Door te focussen op solidariteit en harmonie kunnen we een betere toekomst creëren voor onszelf en de generaties na ons.

Spread the word

Stand up for your rights