Als kunstenaar en organisator ben ik zeer actief. Met name de uitbouw van een kunsttuin, gelegen op privé terrein, waar ik contractueel aan verbonden ben, wordt door mij ingezet als instrument van communicatie.

img_6438

Ik hoop met deze open brief een voorbeeld te stellen, mijn overtuiging duidelijk te maken. Verworven recht is geen recht.

Niet iedereen kan waarderen wat ik doe en dat hoeft ook allerminst. Helaas zijn er mensen die menen om daartoe discussies en conflicten te moeten uitdragen en er vervolgens naar te gaan handelen door het uitvoeren van criminele feiten ten opzichte van mijn persoon en mijn kinderen, en dit namelijk op privé grond.

Ik was en ben over dit ontstemmende gedrag van deze personen zeer teleurgesteld en gekwetst. Niet enkel omdat men mijn reputatie alleen al onder mijn mede-bestuursleden en klanten onnodige ernstige schade heeft proberen te berokkenen.

Doch, ik heb besloten om het geluk van bepaalde groepen jongeren, die maatschappelijk in de onderdrukking neigen te komen, verder te ondersteunen. De verspreiding van kunstprojecten die een sociaal achtergestelde doelgroep moeten dienen is ons streefdoel want is heden ten dage zeer onevenwichtig. Jongeren in armere wijken komen er bijvoorbeeld om allerlei redenen bekaaid af. Vandaar dan ook dat ik niet kan begrijpen dat mensen uit een gemeenschap mijn projecten zo uit den boze vinden en slechts handelen uit onbegrip en met agressie – lees vernielingen. Ik had me de gemeenschap alhier geheel anders en ietwat socialer voorgesteld.

Het geweld ten opzichte van mijn activiteiten is reëel. Tegenover deze kwaadwillige evolutie is het niet gegrond te zwijgen. Het geweld wordt helaas niet bestraft of ter sprake gebracht. Tegenover deze realiteit, doet het bestuur niet veel, de eigenbelangen moeten beschermd worden en dat, ten koste van de fysieke en mentale gezondheid van de doelgroepen, kunstenaars, mijn kinderen en ikzelf. En wee hem of haar die daarover verontwaardigd is, of tegen die realiteit in actie komt.

Ik hoop met deze open brief een voorbeeld te stellen, mijn overtuiging duidelijk te maken. Verworven recht is geen recht.