Geregeerd door machtelozen.

We worden als vertwijfelde mensen meer en meer in een uitzichtloze situatie gedreven. De diplomatieke schijnheiligheid bied noch hoop, noch nieuwe perspectieven. De botte militaire repressie leidt slechts tot een schier uitzichtloze geweldsspiraal. Regeringen hebben de plicht te voorkomen dat gespannen situaties escaleren, vooral niet eindigen in uitzichtloze geweldplegingen. Toch leven veel mensen heden ten dage in een uitzichtloze situatie door de omstandigheden veroorzaakt door diezelfde regeringen. Het is hoog tijd dat er een ander beleid komt, een beleid dat een andere vastberadenheid tot uiting brengt, dat een eindeloze en uitzichtloze crisis een halt toeroept

Vele burgers overvalt heden ten dage een gevoel van ongeloof, machteloosheid en vooral verontwaardiging.

De woedende stemmen die opgaan liegen er niet om, en we hoeven niet met elke ontwikkeling bekend te zijn om die revolutionaire stemmen te begrijpen. Overal worden volkeren beroofd van hun vrijheden en geconfronteerd met regeringen die volledig ondermaats zijn. Tegelijk is de nieuwe wereld orde zich aan het oprichten en zal haar opmars niet staken.  Wereldwijd zijn regeringen in verzet, hebben afgedaan, en vinden niet langer steun bij hun onderdanen. De besluitvormingen worden overgenomen door niet verkozenen en grenzeloos rijke gezelschappen. Diezelfde rijke gezelschappen zijn van plan om het grootste deel van de mensheid uit te roeien. De huidige oorlogen tegen het terrorisme zullen worden aangewend om een kernoorlog te beginnen. We zijn met ons allen getuige van dit gemene politiek spel, gespeeld om de spanningen op te bouwen richting een climax.

 De regeringen dienen op een andere manier de aanhoudende crisis te boven te komen.

De totale kostprijs voor de burger is hoog. Nog steeds daagt het bij de regeringen niet dat men de despoten dient te overbluffen, kijken beteuterd toe hoe stelselmatig de controle wordt overgenomen. Het slagveld is een bron van onzekerheid en angst voor dergelijke lafaards, maar een bron van belangstelling en kansen voor rijke avonturiers. In oorlogen zijn goed en fout zelden helder. Steeds minder mensen hebben er vertrouwen in dat hun land de oorlog tegen het terrorisme nog kan winnen. De stelling: ” We snijden hun ballen eraf en eten ze op als die ooit komen” is al heel wat minder te horen. De revolutionairen van heden ten dage zullen mede als domme lafaards in de geschiedenisboeken terecht komen.

Het is duidelijk dat de geest achter het hedendaagse terrorisme de westerse bevolking onder de slavernij van de Islam, of het Poetiinisme wil brengen. Daar moeten we eens bij stilstaan. Anders hebben we de volgende keuzes: bekering tot slavernij, hoge belasting betalen om meer oorlogen te kunnen voeren, vluchten of vermoord worden.

Nawoord van de auteur

Laten we ons richten op een hoopvolle toekomst waarin we als burgers weer hoop en perspectief hebben. Als we ons verenigen en onze stem laten horen, kunnen we verandering teweegbrengen en een einde maken aan de uitzichtloze situatie waarin we ons bevinden. We hebben behoefte aan een diplomatieke aanpak die oplossingen biedt en ons land veiliger maakt. Regeringen hebben de verantwoordelijkheid om gespannen situaties te voorkomen en te voorkomen dat ze escaleren in geweld. We hebben leiders nodig die ons vertrouwen verdienen en ons land vooruit kunnen helpen. Het is belangrijk dat we ons niet laten ontmoedigen door de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, maar dat we blijven werken aan een betere toekomst voor onszelf en voor de generaties na ons.

Het is begrijpelijk dat veel mensen momenteel gefrustreerd en verontwaardigd zijn over de politieke situatie en de onrechtvaardigheid die we zien. Laten we echter niet vergeten dat we als samenleving de kracht hebben om verandering teweeg te brengen. Het is belangrijk dat we onze stem laten horen en ons uitspreken tegen onrechtvaardigheid en onderdrukking. We moeten samenwerken om de toekomst veiliger en meer rechtvaardig te maken.

We moeten ons realiseren dat we als burgers de kracht hebben om verandering teweeg te brengen. Over de hele wereld zien we mensen opstaan tegen onderdrukking en onrecht. Het is tijd dat we ons ook hierbij aansluiten. Laten we ons niet laten ontmoedigen door de uitdagingen die voor ons liggen, maar ons verenigen om een betere toekomst te creëren voor onszelf en voor de wereld. Samen kunnen we de wereld een betere plek maken en zorgen voor een toekomst die hoopvol en vol belofte is.