IMG_1489.jpg
18012008-IMG_6068_thumb.jpg

Ze worden ook weleens feministen genoemd en er zijn heel wat strekkingen van!

Jean Pascal Salomez

Copyright

De essentiële absurditeit van het feminisme

Welkom in de absurde wereld van het feminisme. Hier draait alles om het negeren van elk verschil tussen man en vrouw, terwijl we tegelijkertijd het verschil juist in het licht stellen. Waarom willen meisjes bijvoorbeeld opeens van die schoentjes met hoge hieltjes, terwijl jongens gewoon voetbalschoenen of bokshandschoenen willen? Het gedrag van deze eigenwijzen zorgt voor een verschuiving in de machtsverhoudingen tussen jongens en meisjes in relaties.

Maar we moeten ons afvragen, wat is het probleem van het feminisme? Het probleem ligt in het feit dat vrouwen op veel terreinen op een andere manier worden behandeld dan mannen. Dit heeft te maken met de essentiële biologische en psychologische kenmerken van vrouwen, die zijn overgeleverd door culturele tradities. Het is moeilijk voor ons om te erkennen dat deze tradities zelfs deels zijn gegroeid uit de kerninhoud van de vrouw, gevormd door natuurlijke selectie.

Dus laten we de absurditeit van het feminisme omarmen en ons afvragen waarom we überhaupt nog spreken over man en vrouw. Laten we de machtsverhoudingen tussen mensen veranderen door onszelf te bevrijden van de beperkingen van gender en biologische determinatie. Laten we dansen in onze schoentjes met hoge hieltjes en voetballen in onze zijden kousen. Alles is mogelijk in deze absurde wereld.

18012008-IMG_6068
 
 

Wat is het probleem van het feminisme?

Het probleem ligt in het feit dat vrouwen op veel terreinen op een andere manier worden behandeld dan mannen. Dit heeft te maken met de essentiële biologische en psychologische kenmerken van vrouwen, die zijn overgeleverd door culturele tradities. Het is moeilijk voor ons om te erkennen dat deze tradities zelfs deels zijn gegroeid uit de kerninhoud van de vrouw, gevormd door natuurlijke selectie.

Het feminisme streeft naar een gelijkwaardige positie van vrouwen in de samenleving, waarbij rekening wordt gehouden met hun specifieke behoeften en belangen. Het feminisme wil ook de stereotypen en vooroordelen over vrouwen doorbreken, die vaak leiden tot discriminatie en onderdrukking. Het feminisme erkent dat vrouwen niet alleen verschillen van mannen, maar ook van elkaar. Er is niet één soort vrouw, maar een diversiteit aan vrouwen met verschillende achtergronden, ervaringen en identiteiten.

Het feminisme is dus geen eenduidige beweging, maar een verzameling van verschillende stromingen en perspectieven. Sommige feministen richten zich op de juridische en politieke rechten van vrouwen, zoals het stemrecht, het recht op onderwijs en werk, en het recht op abortus. Andere feministen leggen meer nadruk op de culturele en sociale aspecten van vrouw-zijn, zoals de rol van het moederschap, de invloed van de media en de kunst, en de betekenis van seksualiteit en gender. Weer andere feministen bekritiseren het westerse feminisme als te beperkt en te etnocentrisch, en pleiten voor een meer inclusief en intercultureel feminisme dat rekening houdt met de situatie van vrouwen in andere delen van de wereld.

Het feminisme is dus een complex en dynamisch fenomeen, dat voortdurend in ontwikkeling is. Het feminisme daagt ons uit om kritisch na te denken over onze eigen aannames en verwachtingen over vrouwen en mannen, en om te zoeken naar manieren om een meer rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving te creëren.