Vandaag wil ik jullie vertellen over mijn ervaringen als alleenstaande vader van drie schatten van kinderen. Mijn naam is Jean Pascal en ik ben de trotse papa van drie schitterende kinderen. Zij zijn mijn alles en ik doe er alles aan om ze een goed leven te geven. Maar dat is niet altijd makkelijk. In deze deel ik met jullie de uitdagingen en de vreugdes van het alleenstaand ouderschap.

Een van de grootste uitdagingen waar ik mee te maken heb, is het combineren van werk en zorg. Ik werk fulltime als accountant bij een groot bedrijf. Dat betekent dat ik elke dag vroeg op moet staan, de hele dag druk bezig moet zijn met het huis opruimen, en dan weer terug naar opruimen omdat ze het alweer vuil maakten, eten koken, voor te lezen en naar bed te brengen. Het is een strak schema waar weinig ruimte is voor afwijkingen of onverwachte gebeurtenissen.

Gelukkig heb ik een goede band met een kinderoppas. Zij, Evy, is heel lief voor mijn kinderen en begrijpt mijn situatie. Ze is ook flexibel als ik eens wat later ben of als er iets tussenkomt. Ik ben heel dankbaar voor haar steun en hulp. Zonder haar zou ik het niet redden.

Een andere uitdaging waar ik mee worstel, is het gebrek aan tijd voor mezelf. Ik heb nauwelijks tijd om te sporten, te ontspannen of om af te spreken met vrienden. Ik mis soms ook een partner om mee te praten, te knuffelen of om samen leuke dingen te doen. Ik ben al een paar jaar gescheiden van de moeder van mijn kinderen. Zij woont in een andere wereld en heeft geen contact meer met ons. Dat vind ik heel jammer voor mijn kinderen, want ze hebben recht op een moederfiguur in hun leven. Maar ik kan er niets aan veranderen.

Ik probeer wel om af en toe iets leuks voor mezelf te doen. Zo ga ik soms naar de bioscoop als de kinderen bij de oppas zijn. Of ik bestel een pizza en kijk een serie op Netflix. Of ik lees een boek of luister naar muziek. Het zijn kleine dingen, maar ze geven me toch wat plezier en ontspanning.

Maar ondanks alle uitdagingen, zijn er ook heel veel vreugdes in het alleenstaand ouderschap. Ik geniet enorm van mijn kinderen en hun ontwikkeling. Ze zijn zo lief, slim, grappig en creatief. Ze verrassen me elke dag weer met hun uitspraken, hun vragen, hun knutsels en hun spelletjes. Ze geven me zoveel liefde en geluk.

Een van de mooiste momenten die ik onlangs heb meegemaakt, was de verjaardag van Marco. Hij was zo blij met zijn cadeautjes en zijn taart. Hij heeft de hele dag gespeeld met zijn nieuwe speelgoed en gelachen met zijn broertje. Hij was zo trots dat hij twee vingers kon laten zien als iemand vroeg hoe oud hij was. Het was een heerlijke dag vol feestvreugde.

Binnenkort is ook Neha jarig en dan gaan we weer een feestje vieren. Ze wil graag een prinsessenfeestje met ballonnen, slingers, jurken en kroontjes. Ik heb al wat spullen gekocht om het huis te versieren en om spelletjes te doen. Ik weet zeker dat ze het geweldig zal vinden.

Ik kijk er naar uit om nog veel meer mooie momenten met mijn kinderen te beleven. Ze zijn mijn grootste motivatie om door te gaan en om positief te blijven. Ze zijn mijn lichtpuntjes in het donker.