De toekomst van de wereld: het verdwijnen van machtige leiders en religie

Ik denk dat alle naties eens met elkaar moet gaan praten om presidenten, koningen en anderen een niet te hoge en onafhankelijke macht te geven en er regels moeten komen die de hele wereld moet opvolgen, want nu dreigt de 3é wereldoorlog verder te escaleren door een criminele islamitische president die nu al steun gaat zoeken en vinden bij de criminele oliestaat van de Saoedi, en een ander machtig president wil uitschakelen, omdat hij bang is om zijn positie kwijt te raken.

Smoesjes worden ten berde gebracht als hulpmiddel om andere criminele naties achter zich te krijgen en het gepeupel in buigzame houding te verplichten. Er moet nog veel gebeuren om eerlijkheid en eerlijke verdeling van recht te krijgen op straat, in de politiek en in de huizen zelf. En ik blijf erbij dat dit enkel mogelijk zal blijken te zijn met het verdwijnen van koningshuizen, presidenten en andere machtshebbers en vooral het verdrijven van religie. Een economische structuur zoals de wereld heden ten dage is kan nog slechts geleid worden door managers of het volk zelf die gelijk zijn voor de wet net als elkeen.

“Politieke criminaliteit ontstaat door meningsverschillen en vooral door macht.”

Het is zeker waar dat burgers ook verantwoordelijkheid dragen in het in stand houden van machtsstructuren en het misbruik van macht. Maar het is belangrijk om op te merken dat veel burgers niet in staat zijn om deel te nemen aan het besluitvormingsproces en dat sommige burgers meer macht hebben dan anderen vanwege hun sociaaleconomische status of positie in de maatschappij. Het idee van “Eén Wereld” is een nobel streven, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit alleen mogelijk is als er een eerlijke en rechtvaardige verdeling van macht en middelen is. Het voorkomen van oorlogen en uitroeiingen is ook van cruciaal belang en vereist diplomatieke inspanningen en respect voor mensenrechten en internationaal recht.

Het idee van geen bazen – lees presidenten, koningshuizen, dictators, religieuze leiders of andere wereldse machthebbers of vertegenwoordigers – maar gedeelde autoriteit is al langer actief in bedrijven heden ten dage. Het is een concept dat de traditionele hiërarchische structuren uitdaagt en de creatieve en absurdistische ideeën van iedereen verwelkomt. De methode heet ‘Holacracy’ en is naar mijn mening perfect toepasbaar gezien de technologische middelen die de burgerij ter beschikking heeft. De crisissen zullen in de toekomst zonder politici ter harte genomen worden door wetenschappers, hoogleraren en vakspecialisten, die normaliter gewend zijn eerst te bewijzen en bewijsstukken te overleggen voor dat hun mond open gaat, of iets ten uitvoer gedaan wordt. Het is een oplossing die het willekeurige en het irrationele omarmt en de grenzen van wat mogelijk is in twijfel trekt.

Copyright Jean Pascal Salomez
Copyright Jean Pascal Salomez