Over weglopers

VANDAAG VRIEND, MORGEN VIJAND!

Het overkomt ons allemaal. Niemand vindt het leuk. Althans niet degene die het overkomt.

Back on the wall

Mensen die je ontvrienden op facebook lijden vaak aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis. 

Mensen die je ontvrienden op facebook lijden vaak aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Dit wordt gekenmerkt door een overdreven gevoel van eigenwaarde, een sterke behoefte aan bewondering, behoefte aan macht en een laag inlevingsvermogen.

Dergelijke personen lijden aan egocentrisme en kunnen in eerste instantie overkomen als charmant en interessant, vinden het leuk bewondert te worden, maar als de vriendschap langer duurt blijkt vaak  egocentrisme een ernstig obstakel te zijn. Ze eisen een voorkeursbehandeling, ontvangen graag reacties en vind ik leukjes, en als dit niet gebeurt voelen ze zich snel gekrenkt of ondergewaardeerd.

Hierdoor zijn ze vatbaar voor negatieve verschijnselen. Proberen hun ego elders gestreeld te krijgen. Ook kan hun kwetsbaarheid tot behoorlijk ontwrichtte uitvallen leiden. 

About the author

If you want to learn more about him, you’re in the wrong place.