De samenleving evolueert voortdurend en er ontstaan nieuwe soorten mensen.

 Ik vind het belangrijk om met beide voeten stevig op de grond te blijven staan en een realistisch beeld te hebben van het dagelijks leven en de gang van zaken. Een eerlijke en rake analyse van mijn persoonlijkheid is essentieel, zonder te vergeten dat deze ook voor de meeste anderen geldt. Hoewel ik graag de goedkeuring en bewondering van anderen wil, ben ik ook kritisch voor mezelf. Ik heb enkele zwaktes in mijn persoonlijkheid, maar kan deze meestal goed compenseren. Ik heb echter ook ongebruikte talenten die ik niet ten volle heb benut. Hoewel ik een gedisciplineerde en beheerste uitstraling heb, voel ik me soms onzeker en twijfel ik aan de juistheid van mijn beslissingen. Ik hou van afwisseling en voel me beperkt door restricties en beperkingen. Ik ben trots op mijn onafhankelijk denken en aanvaard geen beweringen zonder bewijs. Ik heb geleerd om mijn emoties niet te veel bloot te geven aan anderen, maar ben soms te extravert en vriendelijk, terwijl ik op andere momenten te introvert en gereserveerd ben. Sommige van mijn ambities zijn misschien wat onrealistisch.

De beschrijving van mijn persoonlijkheid lijkt gebaseerd te zijn op de persoonlijkheidstheorie van het psychologische model van de Big Five, waarbij vijf dimensies worden gebruikt om mijn persoonlijkheid te beschrijven: openheid voor ervaring, consciëntieusheid, extraversie, vriendelijkheid en neuroticisme.

Filosofisch gezien kunnen we deze persoonlijkheidsbeschrijving echter bekijken vanuit het perspectief van existentiële filosofie en de ideeën van Jean-Paul Sartre. Ik geloof dat we als mens volledig verantwoordelijk zijn voor ons eigen bestaan en dat we onze eigen identiteit en waarden moeten creëren. In die zin kan ik stellen dat ik in staat lijk te zijn om mijn zwaktes te compenseren en een zekere mate van discipline en beheersing uitstraal. Maar tegelijkertijd maak ik me zorgen over mijn beslissingen en voel ik me onzeker, wat kan wijzen op een gebrek aan vertrouwen in mijn eigen vermogen om mijn eigen bestaan vorm te geven.

Ik lijk ook een onafhankelijk denker te zijn, wat past bij Sartres ideeën over het belang van persoonlijke vrijheid en autonomie. Het feit dat ik geen beweringen van anderen zonder bevredigend bewijs accepteer, suggereert dat ik de waarheid als iets persoonlijks en subjectiefs beschouw, en dat ik alleen geloof wat ik zelf heb ervaren en geobserveerd. Ten slotte lijk ik enkele ambities te hebben die tamelijk onrealistisch zijn. Dit kan worden gezien als een teken van hoop en verlangen.