Af en toe krijgt hij zijn zin en geniet hij van zijn favoriete lekkernijen.

Eten en drinken zijn de pijlers van ons bestaan. Maar ons Marco, ach, hij heeft zo zijn eigen ideeën over voeding. Vlees gaat er nog wel in, maar groenten zijn voor hem als een slechte mop. Het enige wat hij zonder enig probleem naar binnen werkt, is snoep. Onze kleine zoetekauw heeft altijd wel een manier gevonden om zijn snoepjes te bemachtigen.

Nu, hier in huis hebben we een strenge snoepbeleid. Het is bijna helemaal uitgebannen. Fruit, daarentegen, is er in overvloed. Want laten we wel wezen, wie wil er nu beendermerg in zijn lijf hebben? Marco zeker niet, al is het hem natuurlijk allemaal worst. Hij is nog te jong om de misleidende praktijken van de maatschappij te doorzien.

Volgens Marco is snoep het levenselixer. Hij kan er geen genoeg van krijgen en dat laat hij dan ook luid en duidelijk horen. Zijn smakgeluiden zijn muziek in onze oren. Dus soms laten we hem maar gewoon zijn gang gaan. Vooral in het weekend, wanneer er bezoek is. Want dat is het moment waarop de kinderen zondigen en daar kan Marco wel wat van leren. En laten we eerlijk zijn, wat is er nu leuker dan een kind dat volop geniet van zijn zoete geneugten?