NIKS KOP IN HET ZAND!

Img 47175b55d 1 1024x460

Het feit is dat we alleen zijn met ons vieren en dat we samen beseffen dat er keuzes gemaakt zijn, in een wereld die absurd en onbegrijpelijk lijkt. Het besef van onze eenzaamheid en de noodzaak om te handelen in deze surrealistische omgeving drukt zwaar op ons. We kunnen niet langer onze kop in het zand steken en de realiteit ontkennen.

Maar we moeten ook beseffen dat het geen zin heeft om te treuren om iemand die al meerdere kansen heeft gehad en ervoor heeft gekozen om zichzelf te verliezen in een leven van verslaving en zelfvernietiging. Het leven gaat door, en het is aan ons om onze verantwoordelijkheid te nemen, hoe zwaar die ook mag zijn.

Ik, als vader van drie kinderen, besef maar al te goed hoe belangrijk het is om voor hen te zorgen en hen de liefde en steun te geven die ze nodig hebben. Mijn kinderen zijn voor mij het symbool van alles wat mooi en puur is in deze absurde wereld. Ik ben hun grote vertrouwde vriend, aan wie ze alles kunnen vertellen en hun werkelijke problemen kwijt kunnen. Maar ik besef ook dat ik hen een deel van hun leven heb ontnomen door hun moeder uit hun leven te bannen.

Soms ben ik bang dat ik beschuldigingen lees in hun ogen, dat ze me verwijten dat ik hun de aanwezigheid van hun moeder heb onthouden. Maar ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mijn kinderen te beschermen tegen de destructieve invloed van hun moeder, die nog steeds vastzit in haar verslaving en haar eigen demonen.

Het is een zware taak om voor mijn kinderen te zorgen en te vechten voor hun welzijn in een wereld die ons voortdurend op de proef stelt. Maar ik kan niet anders dan doorgaan, en mijn verantwoordelijkheid nemen als vader en als mens in deze existentiële en surrealistische realiteit. Ik kan niet accepteren dat er geen hoop meer is, dat ik geestelijk kapot gemaakt word. Ik moet mijn eigen pad volgen, mijn eigen waarheid onder ogen zien en mijn eigen keuzes maken, ook al zijn ze moeilijk en pijnlijk.

Dus ja, een welgemeend “fuck you” aan het adres van “miss heroine”, die nog steeds vastzit in haar eigen waanwereld. Maar ik zal mijn eigen weg gaan en mijn kinderen beschermen tegen de waanzin van deze surrealistische en absurde wereld.

About the author

If you want to learn more about him, you’re in the wrong place.